Dennisův život visí na vlásku. Pomozte ho zachránit!

Dennisův život visí na vlásku. Pomozte ho zachránit!

Dennisu Urcovi je pouhých 19 let, už od svých šestnácti ovšem bojuje s nemocí zvanou Hodgkinův lymfom, což je nádorové onemocnění lymfatické tkáně. Jediné, co mu v tuhle chvíli může zachránit život, je vhodný dárce kostní dřeně. Ten se ale zatím nenašel. Možná jste jím právě vy, možná zrovna vy můžete zachránit lidský život. Stačí k tomu tak málo.

Než u Dennise nemoc vypukla, byl nadšeným fotbalistou, hrál fotbal za domácí SPARTAK Svatobořice – Mistřín, jeho velkým koníčkem jsou také auta a motorky. Je to prostě normální mladý kluk, student Střední automobilové školy v Kyjově.

Nemoc se Dennisovi vrátila už třikrát. Druhá léčba byla zakončena transplantací jeho vlastních kmenových buněk, bohužel po několika nadějných měsících nemoc udeřila potřetí. To znamená jediné - třetí léčba musí být zakončena transplantací kostní dřeně od nepříbuzného dárce.

Foto: Studenta

Stačí tak málo

Až se Dennis vyléčí, chce dodělat školu, úspěšně složit maturitní zkoušku a pracovat u aut. Chce prostě dělat něco, co „smrdí“ benzínem.

Dennis je báječný mladý kluk, který v tuhle chvíli zoufale potřebuje  vaši pomoc. V řadách zapsaných potenciálních dárců kostní dřeně se pro něj vhodný dárce zatím nenašel. Rodiče, příbuzní, Dennisovi spolužáci i naše redakce vás proto prosí: Zapište se do Českého národního registru dárců dřeně a pomozte Dennise zachránit. Třeba jste vhodným dárcem právě vy!

Transplantace kostní dřeně od zdravého jedince je pro nemocné často jedinou možností, jak se vrátit zpět do života, do světa zdravých lidí. A dárci nijak nekomplikuje život, není to náročný zákrok, neodnáší si z něj žádné následky. Jde jen o čistou lidskou solidaritu.

Foto: Studenta

Odběr krvetvorných buněk nebolí ani nijak neohrozí vaše zdraví!

Vstupte do Českého národního registru dárců dřeně a zapište se někomu do života! Třeba právě Dennisovi: http://www.kostnidren.cz/registr2014/site/prihlaska.php

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější